Kjære Solveig, oppdretter!

Ja, nå er en lang helg over,(13 og 14 oktober. 07) og vi er veeeldig fornøyd med resultatet av begge utstillingene !!!!!

 

Bedømmelse lørdag: Dommer Eva Porat fra Sverige
Han fikk Ex 1, og allt i topp, på alle steder.

Ex. long in body,very heavy, lovely legs
Lovely head ex. profile. ex. chin
Fantastic eye color,
Ears : perfect both in size, shape + placement,
Superduper coat texture , lovely color distribution with white ,
long and bushy tale

Lovely condition + temper, super presentation.

 

Han ble nominert videre i panelet, også som best stelte katten . I panelet fikk han dette : BIS og BIC "dommerens beste" og pokal for utstillingens flotteste katt, som besøkende på utstillingen velger selv ( det er en boks som alle kan sette navnet på den katten de synes er flottest !)

 

Det ble også sagt at han nå er JW !!! ( etter at jeg hintet dem om det du sa) (Sol tillegger. Han hadde 2 BIS før han reiste og på Island må de ha 3 BIS for å få JW tittel. Det er kun 3 utst.i året på Island. Xantos har nå 4 BIS som ungdyr!)
 
Bedømmelse søndag. Dommer, Dietmar Sagurski, fra Tyskland
Han fikk Ex 1, og topp bedømmelse i alt,

ex. strong boy, ex.legs and pous ?,
ex. profile, nose and forehead, ex. chin.
ex. big open and dark blue eyes, ex. placement and shape ears,
ex. texture and lenght coat,
ex. buchy and lenght tail,
ex. condition , ex. prepared ex . lovely boy.


Han ble nominert videre, og fikk igjen BIS og BIC !!!!! Etter det jeg best kunne høre, var alle dommerne enige ( 4 stykker).

 

Xantos var helt avslappet og rolig, og sov det meste av tiden, da han var i buret sitt. Det er ikke mye stress i den gutten ! Det var mange som kom spesielt til å se den første Ragdollen på Island, og de ble nok ikke skuffet ! Han sjarmerte alle i senk, spesielt er det fargen på øyne, og den myke hvite pelsen som folk beundrer, og det er jo ikke rart !

Aliosha (Sol's kommentar: Aliosha er en svensk dommer som har flyttet til Island) var veldig snill, og hjalp oss litt med "friseringen" før han skulle opp. Xantos hadde litt fett i halen, som kom etter badingen, antakelig en fettkjertel som hadde "spyttet" litt på vegen. Det er tydelig at Aliosha er veldig imponert over Xantos (bad meg hilse til deg !), og synes han er en flott start for Ragdoller her på Island. Og det er han jo absolutt ! Så nå er det om og gjøre og finne en suuuper dame til han ! Vi får legge oss i selen, si i fra om du vet om noen !

Ja, dette har vært en stor helg. Xantos virker ikke sliten, og begynte og leke seg med en gang han kom hjem igjen, både i går og i dag ! Ja, han er en utrolig flott gutt !
Nå må jeg avslutte, har examen på tirsdag, så i morgen må jeg pugge ! Skal sende litt bilder snart. Og tusen takk for at vi fikk kjøpe en så fin gutt fra deg / dere !

Mange tanker fra Maria
ps.gratulerer med den nye Ragdoll gutten deres ! Han er jo helt skjønn !

 
Sol's kommentar:

Jeg vil tillegge at jeg er så lykkelig på deres vegne. Utrolig moro når man selger et avkom og det utvikler seg slik man ønsker å håper. Ekstra moro fordi det var mye arbeid å sende en katt til Island og ikke minst meget kostbart for de som har imortert han.

Jeg har vært svært heldig med flere av de siste avkommene mine de siste årene og det betyr at jeg er på rett vei. Det har vært tungt noen ganger, men aller mest bare glede og ikke minst utrolig givende. Ikke minst har jeg mange gode oppdrettvenninner samt gode venner som stiller opp og har katter på foder. Uten "alle" de andre hadde dette ikke vært mulig! Jeg vet jeg deler gleden med flere...

Jeg er svært glad og takknemlig, samtid ydmyk....