Bakgrunnen for paringen mellom Whimsey og Chance
 
Bak Chance ligger det mye god øyefarge, spesielt hans far
EC Soulmates Blue Lucky Boy - RAG a 03 og hans tippoldefar; : Ragnarock's Elvis of Chatandolls - RAG n 03
 
Chance har selv en meget klar flott blå øyefarge og han har gitt flere av sine avkom den samme gode fargen. I kombinasjonen med Amy har han fått blandet utfall, men ingen dårlige, men flere med exellent farge. Spesielt ett avkom fikk en fantastisk øyefarge og det er (N)Diadem's Snehvit RAG a 03 Mid hig, med alt for meget hvitt, samt hvit på ørene, men typemessig meget sterk, samt utrolig blå øyne.
stamtavle for deres kull
Jeg beholdt Snehvit for en parring og det var å lete etter riktig hannkatt for henne. Pga hva hun selv genetisk er mente jeg det beste var å pare henne på en mitted hanne.
Den utvalgte ble S*IC Cinax Weasle Snipes Wind, da han hadde kvaliteter jeg syntes om, samt riktig "look" og ikke minst øyefarge. stamtavle for dere kull

Jeg prøvde å spore opp så mye informasjon om Weasley som mulig, og det jeg så av bilder av han samt av forfedre likte jeg. Jeg reiste derfor på en utstilling for å ta han i øyesyn. Jeg likte han godt, men hans minus var noe "ullen" pels, samt noe svak profil. Begge disse to kvalitetene var eksellent gode hos Snehvit, så det kunne slå ut begge veier. Her kan det tilføyes at alle avkommene fikk eksellent både i pelskvalitet, samt sterke profiler.
 
De fikk 4 flotte avkom. Avkom som hadde sterke kropper og ikke minst sterke i type.
2 av dem fikk en herlig blå øyefarge og de to andre fikk eksellent øyefarge. Den ene hannen, Weasley Jr. hadde en øyefarge man sjeldent ser hos andre en siameseren. Helt utrolig dyp og intens blå. Vår egen Whimsey fikk også en fantastisk farge og hun ble selvfølgelig i vårt videre avlsprogram.
stamtavlen til kullet til Whimsey/Chance
 

Når jeg nå velger å parre Whimsey med Chance er det nettopp for å forsterke den gode øyefargen jeg har i flere generasjoner.
Det behøver ikke å bli slik jeg ønsker, men jeg må prøve det ut.
Jeg ønsker også å forsterke deres kvaliteter som bredde i hodet, samt sterke kropper.

Jeg ønsker å beholde et avkom fra denne kombinasjonen for videre avl i mitt eget avlsprogram.(for meg uvesentlig om det blir en utstillingskatt, det er med tanke på videre avl.) Jeg ønsker også å la en hanne gå i videre avl hos en nær venninne om det blir født en med de rette kvaliteter.

Det er nære gode oppdrettvenner som ønsker å kjøpe avl og utstillingkatt etter denne kombinasjonen og de er inneforstått med at det da vil kreve "ekstra" av dem i deres videre avlsarbeide.

_______________________________________________________

Chance er testet for HCM både ved ultralyd og DNA. Begge hans foreldre er testet i godt voksen alder ua.
Whimsey’s bestemor Amy, er testet i en alder av 6,5 år, ua og ingen av hennes avkom fra 7 kull har dødd, foruten *Vicky fra V kullet. Dette er en trist historie og hennes obduksjonsrapport kan leses her. og hennes epikrise fra klinikken kan leses her.

Whimsey vil bli testet på Jeløya etter at kullet er født, samt vil det bli tatt DNA av henne og hennes avkom som evt skal gå i videre avl.

*Veterinæren trodde Vicky hadde FIP pga væske i bukhulen når hun ble syk ca 5mnd gammel og 4,1 kg. Hun ble akutt syk på et meget ubeleilig tidspunkt, rett før jul og det kan sees i ettertid at ting gikk for fort og avgjørelser ble for hastig tatt.
Etter flere samtaler med eier av Vicky, samt involverte veterinærer klandrer jeg ingen. Det var meget trist og ugrunnelig å avlive henne, men klinikken tok ansvar ovenfor eier og meg som oppdretter å beklaget det hele.
Selv fikk jeg snakket med veterinæren som obduserte Vicky og det gav meg en ”ro”.
Det var umulig å si om Vicky kunne blitt en gammel katt så lenge hun ikke fikk sjansen til å leve. Hun hadde en underutviklet lunge og det er mulig at en kur eller to med kortison ville gitt henne et langt normalt liv, men det fikk vi aldri prøvd… dessverre.

Alle avkommene til Chance og Amy lever og faktisk er det få av kattene fra mitt oppdrett som har dødd i-løpet av de 15 årene jeg har avlet på Ragdollen. Det har vært sterke friske linjer uten videre defekter. Har hatt et par haledefekter,(To etter kombinasjonen Betty og Oscar). samt Xellent som kun fikk en stein ned. Ingen nyre eller hjerteproblemer. En fra det første kullet mitt døde 1 i alder av ca 12 år med nyresvikt, en døde i lungebetennelse 8,5 år (etter Bettie og Oscar) Det kan også forekommet død uten at jeg har blitt informert som oppdretter, men det er da for meg fremmed. Et par har dessverre dødd tragisk i bilulykker.

Jeg har alltid prøvd å finne ut mest mulig om mulige avlsdyr før jeg går til anskaffelse av en ny Ragdoll, samt studere stamtavler å prøve og finne ut svakheter, samt kvaliteter på linjene til katten.

Helse og gemytt har alltid stått i første rekke for meg og mitt oppdrett. Det hjelper ikke hvor flott katten er etter standarden om ikke det "er liv laget". Katten vi har hjemme til kos og hygge - det er det viktigste og derfor er sunnhet og gemytt nr.1 !

 

Les min mening om innavl/linjeavl her