RAPPORT om O-kull
Coco er genetisk 04, men fenotypisk 03. I dette kullet forventes fargen blå i varianter: 50% mitted – 50% mid high white ( fenotypisk 03)
 
9. juli. 2 jenter og 1 gutt er født. Coco hadde en lett fin fødsel, helt uten komplikasjoner. Kattungene veide alle ca. 100 gr.hver. Bettie og Amy deltar i stell og pleie. 3 babyser og 3 mødre :-)
 

11. juli : Kullet er i dag 5 døgn og de er runde og gode. Alle tre veier ca. 175 gr. Det ser ut til at det er en mitted jente, en mitted gutt og en bicolour jente.

 
31. juli - 3uker : Ferien er over, hele familien er atter samlet.På bildene er Olivia, Othelia og Oliver 3 uker - de veier alle i underkant av ca. 400 gr. Coco er en fantastisk mor og Amy en super reserve-mamma.
 
4. august - 4 uker : De spiser nå bløt mat 3-4 ganger om dagen og de begynner så smått å like det. Personligheten merkes nå og det er 3 ulike kattunger. Olivia er tøff i lek, men en liten "pipemus". Hun blir totalt slapp når en løfter henne opp. Hun er også den største og kraftigste av dem. Othelia er litt mer forsiktig en søsteren, nyter og vise magen sin og elsker kos. Othelia er den spinkleste av de tre. Oliver er tøff gutt og veldig ivrig i leken og han liker masse kos.
 
17. august - 6 uker : Utviklingen er fin på kullet. Det er en aktivt kull, men allikevel rolige. Øyefargen begynner nå å vises og i dag 6 uker har Othelia den beste øyefargen. Tror hun har mulighet til å oppnå sin mors farge og klarhet i øynene. Alle spiser godt og legger fint på seg. Othelia er fremdeles den spinkleste, men hun er utrolig tiltrekkende og søt.
 
24. august - 7 uker : De to jentene har hatt litt mageproblemer, men ved 5 dagers bruk av ZooLac og Eukanuba's diettfor er de nå helt fine igjen. Det er en matglad gjeng som er aktive i lek. Det er nå bestemt at Oliver skal til Stockholm og han selges til kos, men kan stilles ut om familien ønsker det. Ingen avgjørelse er tatt for de to jentene, men Olivia skal enten til Tyskland eller Sverige. Othelia vet vi så langt ingen ting for...Hun er et lite "hjerte-barn" :-)))
 

7. sept. - 9 uker : Mand. 6. sept. fikk de ormekur for første gang, Banminth pasta. vanligvis gir jeg dem dette ved 6 - 9 og 11 ukers alder. Pga løs avføring i 6-7 ukers alder utsatte jeg å gi dem ordmiddelet inntil 9 uker. Morgenen etter hadde en kastet opp i-løpet av natten. Kun skum, ingen antydning til mat. Olivia var rolig hele dagen og sov for det meste og alt var ellers normalt. Utover dagen oppdaget jeg at hun smattet og virket uvel. Hun kastet både opp samt fikk diaré. Etter rådføring m veterinær ble det bestemt at hun skulle få et par dager med ZooLac samt Canikur. Canikur er et middel mot løs mage og inneholder ingen antibiotika. Dette midlet fåes kjøpt hos veterinær.

Hun spiste ikke mat verken mandag eller tirsdag og gikk derfor ned i vekt. I går snudde det heldigvis og nå er vekten på full fart oppover igjen.

Det er første gang jeg opplever diaré og oppkast ved bruk av et ormemiddel, men det er etter min veterinærs utsagn, ikke unormalt.

Olivia har vært den største og tyngste i kullet hele tiden, men nå har de to andre gått forbi henne... Skal bli spennende å se hvor fort hun "innhenter" dem igjen :-)

Utviklingen ellers er jeg meget godt fornøyd med. Olivia er best i type både i hodet og kropp. Oliver har det beste uttrykket, mens Othelia er den spinkleste - Men, SÅ søt! Øyefargen er jeg enda usikker på. Har lysnet en del, men de har alle en meget blå ring helt ytterst. Veldig spennende utvikling!

14. sept. - 10 uker : Olivia ble god i magen etter et par dager og hun tok også raskt igjen den tapte vekten.
Alle tre er fine og faste i magen og det er full fart fra morgen til kveld.
Det er et aktivt og lekent kull.
De får fremdeles Eukanuba’s diet-for, blandet med Kitten Iam’s eller Kitten Eucanuba.
De får også kokt sei samt oppblandet Gourme boksmat.
Dette er det første kullet jeg har hatt noe ”magetrøbbel” på og jeg vil følge det nøye opp.
Det blir meget spennende når de skal ha neste ormekur, samt vaksinering.

Pga ”mageproblemene” Olivia har hatt har vi tatt en bestemmelse på at vi ikke ønsker å selge Olivia til et annet katteri. Vi håper hun ikke vil få problemer med magen i fremtiden, men hun kan være en katt med en ”engstelig mage”.
Alle forutsetninger må ligge til rette når man velger å levere en katt fra seg til en ny familie.
Vi føler at her gjør det ikke det, pga de problemene hun har vist i 6-7 uker alder, samt ved 9 ukers alder.


21. sept. - 11 uker. Nå er kullet vaksinert og jentene er micro-shipset. Det gikk kjempe fint. Hele kullet var store, sunde og friske uten noen form for anmerkninger. Jentene er vaksinert med FEL-O-VAX IV VET.(Mot Klamydia) Gutten er vaksinert med FEL-O-VAX PCT VET.
 
28. sept. - 12 uker : Alle har vært friske og raske etter vaksine. Ikke merket noen form for utslag. Det er nå bestemt at begge jentene blir i (N)Diadem’s oppdrettet og deres kull vil bli registrert under Soltone navnet. Othelia skal bo hos Jannice Halvorsen, Oslo og Olivia skal bo hos Vigdis Billington i Skien. Oliver blir hentet 30 sept. Og er Diadem’s første eksport. Han flytter til Ingrid og familie i Stockholm. Begge jentene skal stilles ut på østfoldkatten og leveres til sine fòr-hjem etter utstillingen.
 
Lucky er en langstrakt medium Ragdoll, med god beinstamme. Han har et fint utfylt hode og skjønne øyne med god blå øyefarge. Han har en herlig pels og en fantastisk lang busket hale. Flotte hvite markeringer.
 
Coco er en søt yndig Ragdoll. Hun har gode lengder i kroppen, men noe spinkel beinstamme. Hun har også en stor blå flekk på det ene beinet. Hun har en herlig silke pels. Hennes øyne er hennes "diamanter", med en skjønn blå farge. Coco's fremste kvalitet er hennes personlighet og gemytt: Hun er et unikum!
 
Soltone: Alle Ragdollene Tone og jeg har i sammen har navnet Soltone som et mellom navn. Coco er også en "Soltone" katt og hennes barn vil alle få mellom navnet Soltone.
 
Vekt diagram for O-kullet :

Othelie fødselsvekt : 100 gr. 1 uke 196 gr. – 2 uker 294 gr. – 3 uker 384 gr. – 4 uker 442 gr. - 5 uker 524 gr.- 6 uker 634 gr. - 7 uker 792 gr.- 8 uker 914 gr.- 9 uker 1070 gr. - 10 uker 1136 gr. - 11 uker 1340 gr. - 12 uker 1492 gr.


Olivia fødselsvekt : 110 gr. 1 uke 206 gr. – 2 uker 306 gr. – 3 uker 388 gr. – 4 uker 504 gr.- 5 uker 626 gr. - 6 uker 706 gr. - 7 uker 846 gr.- 8 uker 982 gr. - 9 uker 1044 gr. - 10 uker 1214 gr.- 11 uker 1342 gr. - 12 uker 1498 gr.


Oliver fødselsvekt : 100 gr. 1 uke 198 gr – 2 uker 300 gr. – 3 uker 384 gr. – 4 uker 492 gr. - 5 uker 594 gr.- 6 uker 712 gr. - 7 uker 864 gr. 8 uker 972 gr.- 9 uker 1132 gr. - 10 uker 1302 gr. - 11 uker 1480 gr. 12 uker - 1648 gr.

________________________________________________________