Oppdatert for 5 gang.sept. -04.

 

- 7. okt.'93. ble det første Ragdollkullet født i Norge. Det var etter Ragtime Phoebe og Ragtime Reggae. Det var 3 gutter og 1 jente. Ingen av disse gikk videre i avl, men alle lever som store fine kastrater.
- Denne kombinasjonen ble gjort 3 ganger, men i de 2 neste kullene ble det kun 1 i hvert kull.
- Bettina en brun colourpoint jente kom i kull nr.2. Hun beholdt jeg selv og hun skulle gå videre i avl, men dessverre gikk det ikke slik. Bettina fikk 2 "kull"
- Ett med 1 død i og ett med 1 colourpoint gutt.
- Bettina er nå sterilisert
- Det er derfor ingen Ragdoll etter den første kombinasjonen som går videre i avl.

 Dette er to av "våre" første Ragdoll som kom til Norge. Whimsey er mor til Shirazan's Bettie - som jeg har bygd hele mitt "stamtre " på.
 
 

Dessverre så fikk vi problemer med våre Ragdoll allerede fra starten av. De var alle tre engstelige og kunne ikke stilles ut etter at de ble voksne.Herlige personlige hjemmekatter, men engstelig for fremmede katter og fremmede situasjoner.
Men da Ragtime Phoebe ble kastrert i en alder av 6 år kunne hun begynne på sin utstillingkarriere. Hun har taklet det meget bra og har oppnåd mang en BIS på utstilling. Hun er i dag IP

- Vi fant raskt ut hvilke linjer det engstelige kom fra- så vi trengte nytt blod og andre nye linjer måtte
ta's inn.
- Vi lånte en engelsk import fra Sverige, Purr-Fect Diabolito (RAG n) som ble parret med
CH Ragtime Whimsey. (RAG n 03)
- Han hadde supert gemytt og andre linjer, mest engelskt, 2 hunnkatter fra denne kombinasjonen gikk i
videre avl, og en av dem er EC(N)Shirazan's Bettie.(RAG n 03) Bettie er den første og eneste ragdoll i Norge som har oppnådd denne tittlen pr. dags dato. Hun fikk tittlen nov.2001 på Grenlandspusens utstilling.
- Bettie er en god blanding av amerikanske og engelske linjer.
- Bettie ble grunnlaget for min videre avl og hun har mange fine store Ragdoll etter seg med ex gemytt.
Hun har hatt 6 kull med 4 forskjellige hanner.
- Det første kullet med Acke av Singa Inn(N) (RAG n) Fra det kullet gikk en brun bicolour videre i avl,
(N)Diadem's Evita Chloe.
- Så importerte vi IC S*Krickelin's Oscar De La Renta, en blå colourpoint hanne.han var født i des.96. hos Christina Landin i Sverige. Han ble far til 2 av Bettie's kull, samt 1 kull med et avkom fra Bettie,
(N)Diadem's Chloe Evita og 1 kull med Estrada Bianca, som var etter en kullsøster av Bettie.
- I Bettie's første kull med Osar gikk to hunnkatter videre til avl.
IP/C(N)Diadem's Fame,(RAG a 03) som ble satt på foder og (N)Diadem's Fiona.(RAG n) Fiona fikk et kull med 3 brune colourpointer før hun dessverre ble kastrert, en av disse går i videre avl, en brun colourpoint jente samt en brun colourpoint gutt.
- Dessverre fikk ikke Fame noen kull etter seg da hun var umulig å få parret og hun ble urenslig.Hun
ble kastrert og gjør stor karriere som kastrat på utstilling.Fame eies av Eli Hill Kvendbø.
- I Bettie's andre kull med Oscar ble det født en blå colourpoint jente, GIC(N)Diadem's Gulli. Hun ble kjøpt av Tone Nestvang Wessel og har gått videre i avl og gitt flotte avkom. Gulli har fått 4 kull og det er store flotte ragdoll. Fra Gullie's første kull med IC S*Daylight Blue's Boss (RAG n 03) går 2 avkom i videre avl, en blå bicolour hanne som ble solgt til Sverige og en brun bicolour jente, som hun beholdt selv, IC(N)Diwalina's Caysa. (RAG n 03) Hannen er i disse dager nettopp blitt kastrert.
Caysa gjorde det utrolig bra på utstillinger som ungdyr og opplevde mang en BIS tittel.
I Gulli's 2 kull gikk en blå colourpoint hunnkatt til avl i Sverige og en brun bicolour hunnkatt til avl i Oslo, samme far som første kull.
- I 1999 da Oscar ble kastrert hadde jeg impotert CH S*Krickelin's Giorgio Beverly Hill's,
(RAG n) født i okt.98. Han også fra oppdr. Christine Landin i Sverige.
Han har ca. 30 barn etter seg og han ble kastrert i 2001.
Giorgio har gitt både størrelse og herlig gemytt videre til sine avkom.
Et av hans avkom har jeg selv kjøpt og det er CH(N)Dukkelise's Amy en blå bicolour, som ble født
8.januar 2001. Mor til Amy er ; CH (N)Ragpaw's Dolly (RAG a 03) Dolly har Ragtime Reggae bak på sin stamtavle, den første hannkat-tragdollen i Norge.
Amy gjør det meget godt på utstilling og hun har fått et lovende avkom med CH S*Ettorachs Harryson Ford. Det er en brun colourpoint hannkatt, (N)Diadem's Joey.

- Jakten på en ny hannkatt begynte før jeg kastrerte Giorgio og det har vært en tidkrevende jobb......som etter 1 1/2 år gav resultat.
- Men først lånte Tone og jeg, IC S*Sheltieblue Raggathore til Norge, for å parre 3 av våre jenter.
Det resulterte dessverre kun i 4 avkom, og en av disse, fra Diwalina's oppdrett, vil gå i videre avl, en blå colourpoint jente med flotte kvaliteter.
Denne hunnkatten, (N)Diwalina's Ebba har i disse dager fått kull med vår import Ragalon Duke Soltone, 4 jenter. Ebba lever på foder hos Tones svigerinne og bror med familie.

- 10 år etter min første import, kom 2 nye importer til oss.
Tone N.Wessel og jeg kunne endelig ønske 2 ragdoll fra Australia velkommen til Norge
- 4.sept. 2002 kom Ragalon Duke Soltone, en blå mitted hanne og hans halvsøster, en blå bicolour
hunnkatt med navn Ragalon Coco Mademoiselle. 2 flotte, godt typete ragdoll med helt nye linjer.

Duke bor hos Tone på Kongsberg og Coco her i Skien hos meg.
Begge to har et fantastisk gemytt, med en herlig personlighet.
De er meget sosiale og utrolig snille og ydmyke i forhold til andre katter.
De har begge nydelige øyne med en herlig blå øyenfarge. I en alder av 1 1/2 år kunne vi ønske dem begge større og kraftigere, men de er enda unge og under utvikling.
Dessverre begynte Duke å spraye i en alder av 7 mnd og Coco fikk sin første løpetid i samme alder. Coco hadde 5 løpetider på 1 1/2 mnd og måtte settes på p-piller. I skrivende stund er hun drektig.....

Vi har blodtestet dem begge to og Duke var dessverre en B katt, mens Coco er en A.
Duke vil av denne grunn kun få begrenset kull etter seg og alle hans avkom vil bli solgt med egne avtaler.
Tone og jeg kommer til å teste alle våre avkom videre.
Vi ønsker ikke å la B.katter gå i videre avl.

IC (N)Dukkelise 's Amy har fått et kull med 4 gutter med IC Tatjana's El Rambo, som far. De ble født i november 2002.
4 store kraftige gutter og en, (N)Diadem's Lucky vil gå i videre avl. Han skal pares på (N)Diadem's Islin og Ragalon's Coco Mademoiselle.

(N)Diadem's Joey var i Skien i ca 10 uker og vi prøvde å pare han på både Coco, Islin og Bettie. Dessverre i en alder av 11 mnd klarte han kun å pare Bettie og det resulterte i et avkom, (N)Diadem's Meika, RAG n. Født i mai. 2003. En stor kraftig hunnkatt som skal gå videre i avl under mitt oppdrettnavn, men hun skal bo og eies av familien Fossland Bertelsen. En lovende hunnkatt som jeg har stor tro på :-)

GIC(N)Diadem's Gulli fikk det første kullet med Duke Soltone. Han klarte i en alder av ca 1 år å pare henne og Gulliver ble født i juli 2003.Dessverre ble det kun en blå colourpoint gutt, men en meget lovende sådan. P.g.a. Duke er en B katt blir Gulliver solgt med avlsforbud.

Vi går spennende tider i møte...
Amy er paret med Duke og Caysa er til paring med han nå...
Vi er spendte ! :-)
Fortsettelse følger...

OPPDATERING april-04.

 

- Duke har blitt far til 4 kull. Tre kull hos (N) Diwalina’s og et kull her hos meg med IC(N)Dukkelise’s Amy.
6 kattunger hos Diwalina’s fordelt på 3 hunnkatter, 2 colourpoint (Ebba og Gulli) hunnkatter og 1 bicolour hunnkatt.(Caysa) Ut fra disse paringene ser vi at Duke gir meget med hvitt. 4 av 6 kattunger fikk meget hvitt. Mitted-kattungene fikk blaze og bicolouren ble high white.(3 mitted, 2 colourpoint og 1 bicolour)
- I paringen med Amy ble det 2 uten (colourpointer)og 1 med hvitt.(mitted) Det gir meg en pekepinn på at Amy gir lite hvitt.
Dette kullet med Amy og Duke har gitt meg den beste øyefarge i et samlet kull. Det er også 3 meget harmoniske kattunger med et supert gemytt.
- Den ene colourpoint jente skal gå videre i avl, men med særbestemmelser.
- Dessverre ble Duke blodtestet som B katt og dette ønsker ikke Tone og jeg føre videre i avl. Derfor må avkom etter Duke blodtestes videre.
Han vil av den grunn også bli kastrert tidlig. Vi håper å få et kull med (N)Diadem's Meika, GIC (N)Diadem’s Gulli, IC (N)Diwalina's Caysa og IC (N)Dukkelise's Amy før vi kastrerer han. De vil alle bli paret iløpet av sommeren. Dessverre er Duke meget "hannkatt" Han har stort behov for å markere seg med å "spraye". Han er "verdens" snilleste, men det hjelper ikke "mor Tone" i forhold til stress og vond lukt! :-(
- Ragalon Coco (halvsøster til Duke) er blodtype A, men hennes kattunger må også testes siden vi ikke kjenner hennes foreldres blodgruppe. Coco har et utrolig gemytt og en herlig blå øyefarge. En dommer uttalte på hennes siste utstilling: << Hennes øyne er hennes diamanter, en utrolig blå farge og et herlig uttrykk >> Coco er en langstrakt katt og jeg håper hun med tiden vil få mer "masse" i kroppen.

Vi går spennende tider i møte med våre nye linjer. Vi ser av Duke’s avkom er at han preger dem med sitt utrolig gemytt, samt noen av dem har fått hans flotte øyefarge. Vi hadde ønsket Duke større med mer masse i kroppen. Han har lengder, men mangler tyngde.
Det gjenstår å se hvordan hans avkom blir i størrelse. Vi vet fra hans oppdretter at linjene er trege....Kattungene etter (N)Diwalina's Ebba, Caysa og (N)Diadem's Gulli, er som ungdyr meget lovende i størrelse.

Tone og jeg venter nå inn en ny gutt fra Nederland. Han skal "ta over" som avlshann etter Duke, for Diadem's og Diwalina's hunnkatter. Han er en blå mitted med flotte store typemessig Ragdoll bak seg. Han har en stamtavle Tone og jeg lenge har ønsket oss.

Vi har gitt han navnen Chance og han har også har fått etternavnet, Soltone.
Tone og jeg har bestemt at alle kattene som vi ”eier” sammen skal bære navnet Soltone. Coco’s avkom vil derfor også få dette "familie-navnet": Soltone.

I skrivende stund venter vi i spenning på vår nye hanne!

OPPDATERT Sept. 2004:

Chance er nå passert året og vi er KJEMPE fornøyd med hans utvikling. Han er en utrolig snill hannkatt som det så langt ikke har vært noen problemer med, men bare glede. Han er en lovende hannkatt etter RAG standard.

9. juli -04. fikk Ragalon Coco sitt første kull med (N)Diadem's Lucky Lillen. Det ble en mitted jente, en mitted gutt og en bicolour jente. Begge jentene vil bli i oppdrettet som for katter. De er begge registrert som Soltone katter og deres kull vil også registreres med navnet; Diadem's Soltone. Gutten Oliver, blir min første eksport og han "går" til Sverige. Begge jentene vil bli paret med Chance når de blir gamle nok. Lovende jenter, begge to.

(N)Dukkelise's Amy venter sitt andre kull med Ragalon Duke Soltone og (N)Diadem's Meika er paret med Duke. Begge venter kull i okt/nov. (N)Diadem's Gulli skal pares med Duke så snart hun løper og så vil Duke bli kastrert.

EC(N)Shirazan's Bettie ble kastrert i juni 04. og er nå blitt en meget stor og fyldig dame!

 

Oppdatert; Juli 2005

Amy fikk P kullet, 2 jenter og 3 gutter , 20 okt.-04. Mulig en vil få et kull senere, (N)Diadem’s Princess Sushi. De andre er solgt med avleforbud og alle er nå kastrert.
Meika fikk sitt kull med Duke 10.nov-04. Tre gutter og en jente. De er alle solgt med kl. 2 pga fars B blod.
Det ble dessverre ingen flere kull med Duke og Gulli og Duke ble kastrert til påske 04. Han lever nå gode dager som kastrat på Kongsberg. Han er blitt en deilig bamse som nyter livet!
Gulli vil bli parret med Chance – så fort han får det til!
Chance har utviklet seg til å bli en deilig massiv hannkatt, med et bredt flott hode, nydelig øyefarge samt lys flott pels. Han har et herlig gemytt, men han ønsker kun å parre de han selv ønsker! Ingen pågående herremann!
Han er blitt far til sitt første kull, S kullet og (N)Diadem’s Nala venter kull i slutten av juli.
R kuller er etter IC Ragalons Coco Mademoicelle og IC Kiwimagic Heart Breaker “Magic”. Tone og jeg fikk låne den flotte importen fra Newzealand til Sverige og det resulterte i et flott jevnt kull på 4 jenter og 1 gutt. Herlige kraftige kattunger som så dagens lys 16. april-05.
S kullet var ikke helt planlagt – aldri lett med hannkatt i huset og oppdrettets første tjuvparring har skjedd. Det resulterte i 5 skjønne små, født; 12 mai –05.
Kattungene i R kullet (Soltone’s andre kull) blir alle i Norge og to går i videre avl. Ronja Røverdatter Soltone beholder vi selv og hun skal bo hos Tone og hennes kattunger vil få oppdretternavnet, Diwalina’s Soltone. (N)Raya Romance Soltone skal også gå i videre avl. Hele kullet er brune mitted.
(N)Diadm’s Sweet Sophie (RAG a 03) fra S kullet er solgt til Sverige – en meget lovende kattunge i skrivende stund...
Neste parringer vil bli mellom Chance og Olivia og Chance og Othelia – meget spennende!